Balkans & Black Sea Forum logo
Balkans & Black Sea Forum 2018
Leadership | Economics | Synergies
30 May - 1 June 2018 | Athens, Greece

Το 2018 στο Balkans & Black Sea Cooperation Forum στην Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της συνεργασίας στη Βαλκανική και στη Μαύρη Θάλασσα

Στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ, σήμερα 15 Σεπτεμβρίου 2017 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ανακοινώνεται η Θεσσαλονίκη ως η Πόλη φιλοξενίας του Balkans & Black Sea Cooperation Forum (BBSF) το οποίο θα διεξαχθεί από 30 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2018 στις εγκαταστάσεις της TIF-Helexpo.
Με κεντρικό τίτλο “Rail, Road, Rivers connectivity in the EU via Balkans Region” και επίκεντρο την Θεσσαλονίκη, το Φόρουμ αποσκοπεί να προάγει σε θεσμικό και επιχειρηματικό επίπεδο την διασυνοριακή, την ευρωπαϊκή και οικονομική συνεργασία μεταξύ των χωρών της Βαλκανικής και της Μαύρης Θάλασσας.

Η ανακοίνωση θα γίνει παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης κου Στέργιου Πιτσιόρλα, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κου Γιάννη Μπουτάρη, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Helexpo κου Κυριάκου Ποζρικίδη και του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του BBSF κου Γιάννη Μπαλακάκη.

Στο τριήμερο του Φόρουμ θα υπάρχουν συνεδρίες σχετικά τις οικονομικές σχέσεις και προοπτικές της περιοχής, για την Υγεία, την Ενέργεια, την Γεωργία και το Περιβάλλον, τις Μεταφορές και τις Υποδομές, την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό. Παράλληλα το «εκθεσιακό κέντρο εξωστρέφειας» θα λειτουργήσει ως μέσο προβολής και δικτύωσης οργανισμών και επιχειρήσεων με στόχευση στην Βαλκανική και την Μαύρη Θάλασσα.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, του Δήμου Θεσσαλονίκης, την υποστήριξη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου κλπ Διεθνών Οργανισμών, και θα υλοποιηθεί με την συνεργασία της ΔΕΘ- Helexpo και του Geo Routes Cultural Institute.